logo

Søk

Kampanjetilbud på giroblankett

Varslingslisten har siden juni i fjor mottatt en rekke henvendelser fra ulike virksomheter som har mottatt en giro fra ett katalogselskap, som vi kaller Nettkatalogselskapet.no i denne artikkelen.

 Utformingen av giroblanketten er veldig lik en faktura, og antallet henvendelser til Varslingslisten tyder på at mange faktisk oppfatter det slik." Nettkatalogselskapet.no" hevder på sin side at dette bare er et kampanjetilbud som de har sendt ut på en litt artig måte. - Av erfaring vet vi at norske bedriftsledere er lei av pågående telefonselgere som forstyrrer og irriterer i en allerede hektisk hverdag. Av den grunn driver vi ikke med aktivt telefonsalg. Det er også bakgrunnen for at deres firma har mottatt kampanjetilbudet fra oss. At tilbudet sendes ut på en giroblankett er for å skape ekstra oppmerksomhet rundt denne kampanjen, skriver kundeservice i "Nettkatalogselskapet.no".

Vi må gi de rett på ett punkt, de skaper oppmerksomhet! Problemet er at oppmerksomheten er frustrasjon og sinne hos de som mottar "fakturaen". Flere medier har hatt oppslag om fortvilte mottakere av giroblanketten fra Nettkatalogselskapet.no.
Kampanjetilbudet fra "Nettkatalogselskapet.no", som har vart snart ett år, sier heller ikke noe om hva som er ordinær pris, denne finner vi heller ikke på deres hjemmesider.

Giroen som "Nettkatalogselskapet.no" er heller ikke gyldig som faktura i henhold til bokføringsforskriften, noe som NettNettkatalogselskapet.no også er klar over. ¬- For å kunne oppfylle kravene til å være en faktura må giroen inneholde ordet faktura, ha et fakturanummer, fakturadato, kundenummer og en betalingsfrist. Tilbudet vi sender ut inneholder ingen av delene, skriver kundeservice i "Nettkatalogselskapet.no" i en e-post.

Vi undrer på hvordan "Nettkatalogselskapet.no" håndterer de innbetalinger som måtte komme fra de som misoppfatter deres tilbud, og faktisk benytter denne giroen som faktura (salgsdokument)
 

  •                                     

  •