logo

Søk

Firmaet Norpart AS vant over annonseselskapet Avanti media i retten

Denne uken ble dommen mot Avanti Media, som eier nettstedet Finnalle.no rettskraftig.  Norpart AS er ett av 164 virksomheter som har møtt Avanti media i Oslo forliksråd.

I likhet med mange andre tapte Norpart AS i forliksrådet, men Norpart AS brakte saken inn for Oslo tingrett. Saken har også vært omtalt i Dagens Næringsliv ved flere anledninger.

Næringslivets Sikkerhetsråd (NSR) og Varslingslisten.no har mottatt en rekke henvendelser om firmaet Avanti Media og Finnalle.no. Avanti Media tilbyr et gratis prøveabonnement i 6 måneder, men i følge klagene til Varslingslisten, unnlater de å fortelle at det går over til et løpende abonnement om man ikke sier opp etter 6 måneder. Mange blir derfor overrasket når de etter 6 måneder får en faktura fra Avanti Media.

NSR har flere ganger tidligere påpekt at næringsdrivende ikke har angrerett i motsetning til en vanlig forbruker, med mindre det er en del av avtalevilkårene. Dette har også retten påpekt i sin vurdering. Det retten har lagt avgjørende vekt på er, at det var Avanti Media som aktivt tok kontakt med Norpart AS som en potensiell kunde, og derfor har et ekstra ansvar for å opplyse om viktige sider ved produktet og vilkårene de tilbyr. Oslo tingrett mener at Avanti Media har vært uklare med hensyn til de opplysningene de har gitt til Norpart AS, og har derfor avsagt dom til Norpart AS fordel.

NSR oppfordrer andre som føler at de er i samme situasjon som Norpart AS, om å lese dommen nøye.

Hele dommen finner du her(PDF)

  •                                     

  •